خانه » آموزش ها » آشپزی » طرز تهیه و روش پخت والک پلو

طرز تهیه و روش پخت والک پلو

طرز تهیه و روش پخت والک پلو

طرز تهیه و روش پخت والک پلو

امروز برای شما عزیزان در بخش آموزش آشپزی مجله سایسون طرز تهیه یک طرز تهیه والک را آماده کرده ایم و امیدواریم این پلو زیبا را درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج : ۴ پیمانه سر خالی یا ۵۰۰ گرم

والک : ۵۰۰ گرم

روغن :  ۱۰۰  گرم

نمک : به مقدار لازم

سماق و زعفران: به مقدار دلخواه

طریقه تهیه

برنج را به همراه نمک خیس می‌کنیم. والک‌ها رو پس از پاک کردن خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. با توجه به اینکه والک‌های کوهی برگ‌های لطیف و کوتاهی دارند، می‌توانید آنها را به صورت درسته استفاده کرد. در غیر این صورت والک‌ها رو کمی درشت‌تر از سبزی پلو خرد می‌کنیم.

ظرفی آماده کرده و نیمی از حجم اون رو از آب پر می‌کنیم و روی گاز قرار می‌دهیم. بعد از جوش آمدن آب، برنج خیس‌خورده رو داخل آب می‌ریزیم. وقتی که برنج نیم‌پز شد، والک‌ها رو به اون اضافه و می‌گذاریم تا همزمان با برنج چند جوش دیگه بخوره. برای این منظور ۲ الی ۳ دقیقه زمان کافی‌ست. حالا برنج را به همراه والک آب‌کشی کرده یه آب روغن به اون می‌دهیم و می گذاریم تا پلو دم بکشد.

نکته ۱: با توجه به اینکه والک، سبزی بسیار لطیفی‌ست، طولانی‌تر شدن مدت پختش تو آب، باعث له شدن اون می‌شه، پس قبل از اضافه کردن والک، از نیم‌پز شدن برنج مطمئن شوید.

نکته ۲: بعضی افراد در قدیم، ‌والک پلو را با سماق و زعفران دم می‌کردند، به این شکل که هنگام انتقال مخلوط برنج و والک به قابلمه، در لابه‌لای برنج مقداری سماق و زعفران هم می‌پاشیدند.

نکته ۳: این غذا از قدیم‌الایام معمولا بدون گوشت پخته می‌شده ولی در صورتی که به مصرف پروتئین‌های حیوانی به همراه غذا عادت دارید، می‌توانید ‌آن را به همراه ماهیچه پخته شده یا کوفته ریزه سرخ شده دم کنید و میل کنید، و یا با مرغ سرخ شده و یا اون رو با کوکوی والک سرو کنید.

نکته ۴: از خیس کردن طولانی مدت والک در آب طی مراحل شست‌وشوی آن پرهیز کنید. رایج‌ترین روش برای نگهداری طولانی‌مدت والک، فریز کردن آن است؛ در نتیجه والک را پس از شست‌وشو به صورت درسته یا خرد‌شده فریز کنید یا برای نگهداری طولانی مدت از روش خشک کردن در سایه استفاده کنید.

نکته ۵:  برای پخت والک پلو به جای آبکش کردن از روش کته کردن نیز می‌توان استفاده کرد. برای این منظور برنج را مانند روش معمول پخت کته، به همراه آب بپزید. هنگامی که برنج تمام شد، والک را به برنج اضافه کرده و با برنج مخلوط کنید. سپس این مخلوط را مانند کته معمولی دم کنید.

loading...
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

Copyright Saison.ir © 2015 - Allrights Reserved. سایسون